Interview RTV Parkstad Ozze Verein

Op vrijdag 22 september jongstleden, kwam RTV Parkstad voor het programma Ozze Verein met cameraman en interviewer langs op onze repetitie om te zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij ons inspiratiekoor.Ozze Verein

Nadat we vanuit verschillende hoeken op beeld waren vastgelegd, vonden er interviews plaats met de dirigent en enkele bestuursleden.

Natuurlijk kwam ook onze samenwerking met De Pareltjes ter sprake en vertelden 2 leden over hoe het is om in beide koren te zingen en welke rol de Parels XXL hebben in de doorstroom naar Jokola.

Ozze VereinOzze VereinOzze VereinOzze Verein

En wat is het een prachtig filmpje geworden! Een betere pr kunnen we ons niet wensen

Rotjekoor 2023!

Afgelopen zaterdag was het zover, ons optreden op korenfestival Rotjekoor 2023! Na veel repeteren en voorbereidingen konden wij zaterdag eindelijk genieten en stralen.

Om 8.15 uur vertrokken wij richting Rotterdam. In de bus hebben wij ons flink vermaakt met de bingo die onze activiteitencommissie georganiseerd had. Om 10.30 uur kwamen wij in Rotterdam aan en als eerste hebben wij een groepsfoto gemaakt

Daarna hebben we nog even de tijd gehad om rustig door het centrum te lopen.

Ons eerste optreden startte om 12.30 uur op het Grote Kerkplein-Stadspodium een mooi plein waar veel mensen zijn komen luisteren. In het begin was er wat spanning, omdat het podium kleiner was dan verwacht. Jokola weet hier gelukkig altijd op in te spelen! De energie en het plezier spatte ervan af. 

Ons tweede optreden startte om 16.30 uur bij de Doelen - Eduard Flipsezaal. Vooral tijdens Fix You kwam het gevoel van vriendschap, plezier en de Jokola-familie weer sterk naar boven! 

Om 18.30 uur hebben we op het Schouwburgplein ter afronding enthousiast meegezongen met een leuke medley van verschillende nummers. 

We hebben de dag afgesloten door lekker te gaan eten bij Cathay in Rotterdam. Vervolgens zijn wij rond 21.45 uur weer richting Brunssum vertrokken.

Onderstaand zijn nog een paar mooie foto’s terug te vinden, die ons steunend lid Bert heeft gemaakt.

 

 

 

VNK-Inspiratiekoor 2023!

Jokola Inspiratiekoor 2023

Afgelopen vrijdag, 2 juni 2023, zijn we officieel benoemd tot Inspiratiekoor 2023.


VNK-voorzitter Tim Schulteis kwam het ingelijste beeldmerk tijdens onze repetitie persoonlijk overhandigen. Dit krijgt uiteraard een mooi plekje in het parochiehuis! Ook vertelde hij iets over de selectiecriteria.

Een koor kan namelijk op verschillende manieren inspirerend zijn: vanwege de goede zangkwaliteit en een hoge notering op wedstrijden, door het ledenaantal ook in mindere tijden op peil te houden of door jeugdzang te stimuleren. Check, check, check.

Verder inspireren we door het enorme groepsgevoel dat we binnen het koor ervaren en door de grote betrokkenheid van leden in de diverse commissies.

Wij zijn trots en hopen de komende twee jaar voor veel andere koren een inspiratiebron te zijn!

JokolaInspiratiekoor2023KoorJokolaInspiratiekoor2023Cake