Concert Wintergloed!Wintergloed

 

Als de kaarsen branden
Is er in de koude en donkere decembermaand iets sfeervoller dan flakkerend kaarslicht, meerstemmige koormuziek en gezellig samenzijn met vrienden en familie? U vindt het allemaal op zondagmiddag 10 december tijdens het gezamenlijk winterconcert van Jokola, De Pareltjes en Cantate in de Fatimakerk te Brunssum. Kom en warm u aan de wintergloed!

Het concert begint om 14:30 uur en entree is op basis van vrije gave.

Rotjekoor 2023!

Afgelopen zaterdag was het zover, ons optreden op korenfestival Rotjekoor 2023! Na veel repeteren en voorbereidingen konden wij zaterdag eindelijk genieten en stralen.

Om 8.15 uur vertrokken wij richting Rotterdam. In de bus hebben wij ons flink vermaakt met de bingo die onze activiteitencommissie georganiseerd had. Om 10.30 uur kwamen wij in Rotterdam aan en als eerste hebben wij een groepsfoto gemaakt

Daarna hebben we nog even de tijd gehad om rustig door het centrum te lopen.

Ons eerste optreden startte om 12.30 uur op het Grote Kerkplein-Stadspodium een mooi plein waar veel mensen zijn komen luisteren. In het begin was er wat spanning, omdat het podium kleiner was dan verwacht. Jokola weet hier gelukkig altijd op in te spelen! De energie en het plezier spatte ervan af. 

Ons tweede optreden startte om 16.30 uur bij de Doelen - Eduard Flipsezaal. Vooral tijdens Fix You kwam het gevoel van vriendschap, plezier en de Jokola-familie weer sterk naar boven! 

Om 18.30 uur hebben we op het Schouwburgplein ter afronding enthousiast meegezongen met een leuke medley van verschillende nummers. 

We hebben de dag afgesloten door lekker te gaan eten bij Cathay in Rotterdam. Vervolgens zijn wij rond 21.45 uur weer richting Brunssum vertrokken.

Onderstaand zijn nog een paar mooie foto’s terug te vinden, die ons steunend lid Bert heeft gemaakt.

 

 

 

VNK-Inspiratiekoor 2023!

Jokola Inspiratiekoor 2023

Afgelopen vrijdag, 2 juni 2023, zijn we officieel benoemd tot Inspiratiekoor 2023.


VNK-voorzitter Tim Schulteis kwam het ingelijste beeldmerk tijdens onze repetitie persoonlijk overhandigen. Dit krijgt uiteraard een mooi plekje in het parochiehuis! Ook vertelde hij iets over de selectiecriteria.

Een koor kan namelijk op verschillende manieren inspirerend zijn: vanwege de goede zangkwaliteit en een hoge notering op wedstrijden, door het ledenaantal ook in mindere tijden op peil te houden of door jeugdzang te stimuleren. Check, check, check.

Verder inspireren we door het enorme groepsgevoel dat we binnen het koor ervaren en door de grote betrokkenheid van leden in de diverse commissies.

Wij zijn trots en hopen de komende twee jaar voor veel andere koren een inspiratiebron te zijn!

JokolaInspiratiekoor2023KoorJokolaInspiratiekoor2023Cake