Actueel

Jokola in het nieuws

Kom in de kerststemming met Jokola

Het weer wordt kouder, de bomen kaler en de nachten langer.
De donkerste maand van het jaar is alweer in aantocht, maar ook de gezelligste met haar lichtjes, versieringen, glühwein, cadeautjes én heel veel Jokola! U kunt ons in december maar liefst 6 keer komen beluisteren en zeg eens eerlijk, een betere manier om in de kerststemming te komen, is er toch niet?

 

Onze optredens in december

  • zondag 8 december 14:00 uur: Kerstwereld Rolduc, Kerkrade
  • zaterdag 14 december 18:00-19:00 uur: Feest der Verwondering, Lindeplein Brunssum (samen met Jeugdkoor De Pareltjes)
  • zondag 15 december 19:00-21:30 uur: Kerstconcert samen met Weerter Mannenkoor, Franciscushuis Weert                                        
  • zondag 22 december 14:00-15:30: Kerstconcert, Winkelcentrum De Parel Brunssum
  • woensdag 25 december 11:00 uur: Kerstmis H. Lambertuskerk, Kerkrade
  • zondag 29 december 19:30-21:00 uur: Top 2000 Kerkdienst, Pelgrimskerk Brunssum

 

 

 

Winning team Jokola op Limburgse Koordagen: ‘This is us’

Op zondag 6 oktober, rond de klok van 17:30 uur, is het zover. Na ruim een jaar keihard repeteren mag Jokola eindelijk de Queen-medley Remastered, Don’t worry about me en This is me ten gehore brengen op het podium van het Open Limburgs Korenfestival in Roermond met als inzet: meer punten behalen dan op het OLK in 2016. Opnieuw ‘Limburgs koor van het jaar’ worden en het felbegeerde ticket voor de NKF-finale in de wacht slepen, zou natuurlijk leuk zijn, maar lijkt door het sterke deelnemersveld haast onmogelijk. De lat ligt alsnog erg hoog, maar de weg naar het eindresultaat, Afdelingswinnaar Grote koren in categorie A, gaat niet over rozen.

Het instuderen van de noten en de verschillende partijen is natuurlijk stap één, maar de stukken mooi kunnen zingen is niet genoeg; minstens zo belangrijk is het om de tekst en de emotie aan het publiek én jury te vertellen. We want it all, dus hard aan de slag met tekstbeleving, uitspraak en dynamiek. Een flinke kluif, helemaal wanneer daar op een gegeven moment ook nog de choreografieën bijkomen. Uit het hoofd zingen, de inhoud van de tekst via mimiek en dynamiek proberen over te brengen en daarbij met ongeveer 50 koorleden synchroon bewegen: het is regelmatig behoorlijk pittig!

Zeker ook voor dirigent Ralph, die misschien wel 100 keer dezelfde aanwijzingen geeft over hoe het anders en beter moet. Ook koorcoach Angelique van Schendel heeft ons in de aanloop naar de Limburgse Koordagen flink bijgestaan. In kleine stemgroepen oefenen we onze partijen. Angelique hoort alles en geeft tips. Na de zomervakantie beginnen alle puzzelstukjes langzaam op hun plaats te vallen en stijgt het vertrouwen in een positieve afloop. De spitsvondigheden van koorcoach Marlou Obers (‘ballen vangen’, ‘vettig zingen’ of even hardop lachen voordat je begint) dragen ook bij aan de grote sprong vooruit.

Eén week voor de Limburgse Koordagen houdt Jokola nog een repetitiedag om de puntjes op de i te zetten en de laatste tips en tricks van Marlou toe te passen. Het is een lange, intensieve dag, maar ook een dag om het voor Jokola zo typerende wij-gevoel te versterken. Winnen is namelijk een teamprestatie. Na het maken van nieuwe groepsfoto’s en een heerlijke lunch gaan de deuren van Studio Hellenbrand open voor eigen publiek, dat komt luisteren naar onze ‘try-out’-voorstelling. Met de lovende reacties van onze (natuurlijk altijd een beetje bevooroordeelde) familie en vrienden in het achterhoofd, bekijken we op vrijdagavond 4 oktober toch met een kritische blik de filmopname. Wat gaat goed en wat moet nog beter?

En dan breekt eindelijk de zondag aan waarop Jokola als één na laatste koor het podium betreedt. De spanning is inmiddels tot het hoogtepunt gestegen en dat is blijkbaar precies wat er al die tijd nodig is geweest. Wat een energie en uitstraling! En de balans en dynamiek is nog nooit zo goed geweest. Gevolg: een staande ovatie van het publiek en een geweldig juryrapport van 261 punten (5 meer dan in 2016) met als gemiddeld cijfer een 8,7! Missie geslaagd! De titel Limburgs koor van het jaar gaat naar de overall winnaar in onze categorie: Canto Rinato. Dik verdiend en van harte gefeliciteerd! Maar Jokola is super trots op de titel Afdelingswinnaar Grote koren en mag zich nu zelfs een NKF Topkoor noemen!

We moesten van ver komen, maar wanneer het erop aankomt, staan we er ook.

Dus: Don’t worry about us! If we rise, we rise together.

Wij. Samen. Jokola.

 

Onze weg naar de Limburgse Koordagen: een fotoverslag 

 

Eerst een testrun voor het Zuid-Limburgs publiek. Onze try-out in studio Hellenbrand

Oefenen in Hellenbrand

 Na het vele oefenen, het 'moment suprême': op de bühne van Theatherhotel de Oranjerie in Roermond

Koor

 Sing-a-long met Suzan Seegers. Wie is dat koor dat gezellig meedoet als Queen ineens door de boxen dreunt?Queen 1

De prijsuitreiking is gestart. Dat betekent feest. Maar eerst zijn de winnaars uit categorie B aan de beurt 

Feest

Jokola wordt naar voren geroepen en als afdelingswinnaar A 'groot koor' gekroond. Maar wie is afdelingswinnaar A 'klein koor'? En wie wordt er 'overall' winnaar en Limburgs Koor van het Jaar? Nog even in spanning

 Wie zou er winnen

Canto Rinato en Jokola wachten in spanning op de uitslag. 5... 4... 3... 2... 1...

Aftellen

Jokola is ontzettend blij met haar winst van de titel Afdelingswinnaar 'groot koor', en net zo blij met de winst van Canto Rinato!

En doel behaald, meer punten dan vorige keer! Gemiddeld een 8,7

Blij voor Canto 

Tevreden nagenieten dat we er samen hebben gestaan als een Jokola. Wij. Samen. Jokola 

koor 2

De cheque mag natuurlijk ook niet ontbreken 

koor 3

Het was een fantastische reis! 

 

Jokola hoopt op mooie notering tijdens Limburgs Korenfestival


Zangkoor Jokola zal op zondag 6 oktober om 17:20 uur optreden op het Open Limburgs Korenfestival tijdens de Limburgse Koordagen in Roermond. Ook komt het koor uit in de provinciale voorronde voor het Nederlands Koorfestival.

Het is niet voor het eerst dat Jokola op het podium staat in TheaterHotel De Oranjerie. Al vele jaren mag het publiek genieten van de vijf- en zesstemmige arrangementen van dirigent Ralph Hamer. In 2016 ging het koor zelfs met de titel ‘Limburgs koor van het jaar’ naar huis.

Het afgelopen jaar hebben de ongeveer 50 koorleden hard gewerkt aan het instuderen van nieuw repertoire en mooie choreografieën waarmee zij op het festival opnieuw hoge ogen proberen te gooien. Het concert is vrij toegankelijk voor publiek.

Op zondag 29 september houdt Jokola om 16:00 uur voor de vaste fans een “try-out” in Studio Hellenbrand te Brunssum. De zaal gaat om 15:30 uur open en de entree is gratis.

Houd ons ook in de gaten via Facebook: www.facebook.com/jokola.nl

 

 

 

HELP JOKOLA AAN DE MAN!

Ben jij 14 jaar of ouder en van het mannelijke geslacht?

Heb je ervaring met zingen?

OF

Zing je onder de douche of tijdens een goede avond stappen de sterren van de hemel?

2019 02 06 Foto 1

 

Dan is zangkoor Jokola opzoek naar jou!

2019 02 06 Foto 2

 

Zangkoor Jokola is een gemengd popkoor met veel ambitie.

2019 02 06 Mannen Jokola gecomprimeerd

Een foto van onze geweldige (mooie) mannen

 

In 2016 zijn we Limburgs Koor van het Jaar geworden tijdens de Limburgse Koordagen in Roermond. Onze mannenstemmen werden tijdens de prijsuitreiking geprezen.

In 2018 hebben we meegedaan aan De Fendert Zingt/BALK Festival Zuid en hebben we de eerste prijs binnen de categorie koren in de wacht gesleept.

Hoewel er al geweldige mannen bij Jokola zingen, willen we toch nog graag een paar toppers erbij (no pressure):

2019 02 06 Foto 4

Zeg Ed, bel ons ;-)

Dus spreekt deze oproep jou aan of ken jij iemand die wel eens bij Jokola zou kunnen passen? Kom dan gerust een keer tijdens de repetitie kijken/luisteren/ervaren of Jokola iets voor jou is!

De repetitie is elke vrijdagavond van 19:30 uur tot 21:30 uur in het Parochiehuis Rembrandtstraat 1a te Brunssum.

Meer inspiratie:

https://www.facebook.com/jokola.nl/

 

 

We zijn uitverkocht!

Voor iedereen die een kaartje heeft kunnen bemachtigen, we zien jullie zaterdag 15 december!

 

2018 12 11 Concert uitverkocht

 

Kerst met de Pareltjes

Wat betekent Kerstmis voor jou? Wat betekent Kerstmis voor mij? Gaat Kerstmis over “cadeautjes krijgen” of gaat het juist over “samen zijn”? Als je die vraag stelt aan verschillende mensen van verschillende leeftijden krijg je ook verschillende antwoorden. Juist daarom is het zo leuk om het gezamenlijke concert van Jeugdkoor de Pareltjes en Jokola te bezoeken op zaterdag 15 december om 19.00 uur in de Pelgrimskerk, Horizonstraat 73 in Brunssum. Tijdens deze concertavond met als thema “That’s christmas to me” zullen verschillende leden van beide koren (in diverse leeftijden) u namelijk precies vertellen wat Kerstmis voor hen betekent. Als u daarbij de prachtige klanken van deze twee kwaliteitskoren uit Brunssum optelt, weet u al dat dit een topavond gaat worden met heerlijke Kerstmuziek, sfeer en gezelligheid. Kleine, warme fijne liedjes zullen worden afgewisseld met heerlijke Kerst meezingers en -swingers en de prachtige akoestiek en sfeer van de Pelgrimskerk maken het gehele plaatje natuurlijk af. 

 

2018 12 15 Kerstconcert Jokola Pareltjes. POSTER 2 compressed

 

Terug naar de Kust

Korenfestival “Terug naar de Kust” in Scheveningen; Het was een festival vol van muziek en gezelligheid. Naast meedoen hebben wij ook zeker genoten van alle optredens. Er deden namelijk zo’n 40 koren mee met in totaal ongeveer 2250 koorleden! En omdat het festival geen wedstrijdelement had, stond de dag echt in het teken van genieten van elkaar en van de muziek. Jokola bracht 12 nummers ten gehore brengen op 2 verschillende buitenpodia in 2 sessies van 20 minuten. Het weer was "typisch Hollands" (regenachtig). maar Jokola had de oud-Limburgse gezelligheid gewoon zelf meegebracht!

 

2018 09 22 Groepsfoto Jokola Scheveningen

Typisch Hollands weer

 

2018 09 22 Jongkola JOKOLA foto Scheveningen

JOKOLA: we hebben ons ook vermaakt met foto opdrachten

 

2018 07 07. Terug naar de kust 1

 

Winnaar de Fendert zingt

“De Fendert zingt” in Zevenbergen, Noord-Brabant, een fantastisch korenfestival waar Jokola dit jaar winnaar is geworden in de categorie koren.

 

2018 07 07. Winnaar koren

 

Rabobank clubkascampagne

27 juni was het zover: de prijsuitreiking van Rabobank Parkstad. Alle stemmers: hartelijk bedankt! We hebben maar liefst 650 euro opgehaald met jullie stemmen! Een persoonlijk record voor ons koor. Daarbovenop mochten we de 1000 euro in ontvangst nemen voor de meest ludieke promotieactie: namelijk ons Rabobank clubkas campagnelied op het nummer Waterloo van Abba. Heeft u hem al beluisterd op onze Jokola Facebookpagina? Bedankt voor al uw steun!

 

2018 07 07. Rabobank Clubkasactie 1

 

2018 07 07. Rabobank Clubkasactie 2

 

 

Vers van de pers, de nieuwste nieuwtjes

 

Jokola wint de Fendert zingt in Noord-Brabant categorie koren met 281 punten en een eervolle vermelding voor de arrangementen

Yes we did it! Jokola heeft dit jaar deelgenomen aan koorfestival ‘De Fendert zingt’ in Zevenbergen, Noord-Brabant.

Voor dit festival met wedstrijdelement en een jury hebben wij onszelf uitgedaagd! En met resultaat! Dit jaar was toevallig de “Hard Rock en Heavy Metal” editie. Ieder koor werd uitgedaagd om iets met dit thema te doen, of er een draai aan te geven, maar niets was verplicht.

De try-out in in studio Hellenbrand was geweldig. Hier hebben we gewerkt om alle puntjes op de i te zetten. U had de primeur, en nu mogen we met gepaste trots zeggen:

WE HEBBEN GEWONNEN! Jokola wint "de Fendert zingt" in de categorie koren met 281 punten. Daarnaast kreeg onze dirigent een eervolle vermelding voor zijn arrangementen!

Lees hieronder het verslag van een van onze leden, voor een beleving van de dag. Check ook onze Facebook pagina voor meer updates!

Nummers (arrangementen van Ralph Hamer):

- Rolling in the Deep - Adele

- Take me home - Pentatonix

- Fix you - Coldplay

- Living on a prayer - Bon Jovi

Rock on!

 

Website 1

Onze bokaal!

 

Website 2

Even snel een foto direct na de overwinning!

 

2018 01 23 De Fendert zingt

Festival "de Fendert zingt"

 

Poster Try out nancy

De try-out in Hellenbrand liet ons de puntjes op de i zetten! 

 

 

15 editie: “De Fendert zingt”, een beleving van de dag

Jokola had zich ingeschreven voor deze zangwedstrijd en we wisten niet wat ons te wachten stond. We wisten wel dat we ons gedegen hadden voorbereid en dat het een lange dag zou worden.

We vertrekken om 09.45 uur en komen rond de klok van twaalf aan.

 

Een perfecte organisatie in een perfecte omgeving!

Dankzij een sponsor, de gemeente en vele vrijwilligers heeft men in het Brabantse Zevenbergen, onder de bezielende leiding van een Amerikaanse dame, Annalisa Schmad, een memorable podium geschapen voor koormuziek. De ontvangst was allerhartelijks, een oprechte vreugde dat een koor uit Limburg deelnam aan De Fendert zingt. Annalisa wenst ons veel plezier en eindigt met haar slogan: “Sing Your Asses Off!” 

In de Fendert zingt; een goed geoliede machine met Brabantse gastvrijheid.

Voor alle veertien deelnemende groepen was een persoonlijke gastvrouw aangesteld, die ons de hele dag met raad en daad bijstond en begeleidde naar de soundcheck, het inzingen en het optreden.

Het aanbod van de 14 deelnemende groepen was zeer divers; klein, groot, komisch, ontroerend, noem maar op. Het geluid vanaf de allereerste editie tot op heden in handen van dezelfde geluids- en lichttechnici. Een mooie buhne, voor ons niet al te groot, who cares?

De soundcheck en al dan niet deelname aan een zangworkshop of toch maar blijven luisteren naar de concurrentie, de middag verloopt en de spanning stijgt; uiteindelijk  het inzingen en het optreden.

Wij staan, uiteraard, te zingen richting het publiek. De 3-koppige jury is gepositioneerd voor het publiek, zodat zij alle activiteiten op de buhne goed kunnen zien, maar dat is wederzijds.

Wij brengen achtereenvolgens 4 nummers ten gehore, 1. Rolling in the deep – Adele  2. Take me home – Pentatonix   3. Fix you - Coldplay  4. Living on a prayer – Bon Jovi, en zien wij tijdens het 3e nummer niet een traantje tergend langzaam naar beneden biggelen bij een jurylid of is dit louter gezichtsbedrog?

18.30 uur dineren, wederom een nauwgezet schema, het verloopt relaxed en het eten is lekker. Hierna wordt geluisterd naar de nog resterende optredens, er wordt wat gedronken, gewandeld, gepraat.

De optredens zijn klaar, de jury trekt zich terug en wij worden verrast door een mystery optreden.

Het is Annalisa vergezelt door een andere dame en zij zijn de “Prinsessen” en er wordt gewacht op Sander, de presentator van deze “happening”, en wat nu blijkt een muzikale duizendpoot. Hij komt op als Freddy Mercury van Queen, kruipt in de huid van diverse hardrock en heavy metal performers en brengt samen met zijn prinsessen en het geweldige PABO-combo de hele zaal aan het swingen en springen.

Uiteindelijk rond de klok van 23.00 uur de uitslag.  De organisatie heeft ervoor gekozen niet alleen te werken met de uitreiking van beste koor en beste vocal groep maar ook te werken met eervolle vermeldingen voor diverse aspecten, o.a. beste thema, beste buhneact, beste choreografie en beste arrangementen. Deze laatste eervolle vermelding valt ten deel aan Ralph Hamer, Jokola’s dirigent, toetsenist en arrangeur. Tot slot, eindelijk, wie wordt het beste koor van De Fendert 2018?

De jury voorzitster stelt deze vraag, de spanning is haast voelbaar, zij last een kleine pauze in……… het  verlossende woord; ........………………………………………………….…….Jokola wint!

Diep in de nacht, 02.15- 02.30 uur arriveren we, moe maar voldaan te Brunssum!

 

Website 4 kleiner

In aanloop naar de Fendert hebben we hard aan de mimiek gewerkt. Dat kun je zien!

 

Website 5 kleiner

Bij de Fendert was er professioneel licht en geluid!

 

Website 6

Ralph trots op de eervolle vermelding voor zijn arrangementen

 

 

Terug naar de Kust

2018 wordt het jaar van de grote doelen. Niet alleen willen we onszelf uitdagen, zoals tijdens “De Fendert zingt” het geval zal zijn, ook willen we het groepsgevoel binnen onze prachtige vereniging behouden en zo mogelijk versterken. Vandaar dat we met gepaste trots durven te zeggen dat we dit jaar op 22 september zullen deelnemen aan een tweede festival genaamd "Terug naar de Kust". Zoals de naam al een beetje verklapt vindt “Terug naar de Kust” plaats aan de kust, en wel de kust van Scheveningen. Het is een festival zonder wedstrijdelement, maar gewoon een plek waar we lekker kunnen zingen met andere koren, kunnen uitwaaien, en waar we gezellig samen kunnen zijn. Het festival begint zelfs met een gezamenlijk openingsnummer met alle deelnemende koren; wat een groepsgevoel! Vorig jaar waren er maar liefst 20.000 bezoekers en 35 koren aanwezig met ruim 1500 koorleden.

 

2018 03 07 Terug naar de Kust 2018

 

Korenmiddag Brunssum

Zondag 11 maart was Jokola volgens traditie aanwezig op de Brunssumse korendag in cultureel centrum de Brikke Oave. Hier brachten we het Afrikaanse “werk”nummer “Shosholoza” ten gehore, “Bed of roses” van Bon Jovi, het gloednieuwe “Take me home” van Pentatonix en “Tragedy” van de Bee Gees. Het was wederom een prachtige dag, waarbij we hebben kunnen genieten van alle zang die Brunssum te bieden heeft. Brunssum heeft meer!

 

2018 02 07 Korendag Brikke Oave concertposter

 

 

Jokola

Bedankt  voor je steun

Voor iedereen die zijn stem heeft uitgebracht op Jokola, tijdens de Rabobank Clubkas Campagne.

Bedankt!

Aankomende uitvoeringen:

Op zondag 16 juli zal Jokola rond 13:00 uur optreden in de prachtige wereldtuinen van Mondo Verde. Kom een dag gezellig wandelen in dit veelzijdige park en stop dan even om te luisteren naar Jokola!

En zet deze datum alvast zeker in uw agenda: Op zondag 24 september geven wij ons langverwachte eigen concert in de Schinvelderschoeve te Schinveld. Het belooft een intiem ‘kamer’concert te worden met veel sfeer en gezelligheid getiteld ‘Leve de Liefde’. Daar de Schinvelderhoeve slechts plaats biedt aan 80 bezoekers en we onze toeschouwers het gevoel van een intiem concert willen laten ervaren, zal Jokola die dag 2 concerten voor u verzorgen; een matinee en een soiree voorstelling.

Wilt u een kaartje reserveren voor de matinee voorstelling om 14:00 uur of de soiree voorstelling om 19:30 uur, stuur een email naar secretariaat@jokola.nl . Kaarten kosten 7,50 euro en dit is inclusief een consumptie (en complementaire knabbeltjes op tafel)! Reserveer snel! Er zijn maar 80 matinee en 80 soiree tickets beschikbaar!

 

Een terugblik:

26 maart 2017 hebben we met veel plezier opgetreden tijdens de jaarlijkse korenmiddag in de Brikke Oave in Brunssum. We hebben er samen met het Brunssums Mannenkoor, Poolse dans- en zanggroep Podlasie, de Bronsheimers, Cantate, het RMK 1921, de Pareltjes en Aurora een mooie en gevarieerde muzikale middag van gemaakt.

Tevens is Jokola in actie gekomen voor haar club door het verkopen van overheerlijke paaschocolade, de zogenaamde ‘sjokola van Jokola’. We hebben vele hazen een nieuwe huis kunnen geven!

Nagenieten en vooruitkijken

Concert ‘Leve de Liefde’, spanning tijdens de Limburgse Koordagen en aankomende optredens

Op zondag 24 september hield Jokola haar langverwachte concerten ‘Liefde is… /  Leve de Liefde’. Misschien bent u er ook wel bij geweest? Het was in een woord ‘prachtig’. De locatie was subliem. In de Schinvelderhoeve is gelukt wat wij ons voorgesteld hadden: een intiem concert, tussen de mensen, met een mooie afwisselde mix van lied, choreografie, gedicht, sketches en nog veel meer!

Het was met recht ‘Leve de Liefde’, met hart en ziel hebben we gezongen, uitgedragen en geleefd. Samen met het publiek. Samen, en met elkaar beleefden we de muziek en de liefde. Onder andere tijdens ‘Fix you’ van Coldplay werden wij geraakt in ons hart, en we voelden dat jullie ook geraakt werden. Het voelde overweldigend om het kaarsje, dat wij ontstoken hadden, aan jullie te mogen geven. In a hope ‘to fix you’. Het was een intense liefdesbeleving. Herinner nog even dat gevoel, wanneer u kijkt door de volgende fotoreeks:

foto1

Concert Leve de Liefde: een intiem concert, tussen de mensen.

Foto 2 WITTE ACHTERGROND

Er was een mooie variatie aan nummers, allemaal rondom het thema ‘Leve de liefde’.

We zongen voor de mensen, naar de mensen en tussen de mensen.

Heeft u de liefde ook gevoeld?

foto3

‘Yes’, wij voelden de liefde!

 

Na ons prachtige concert, waarin Jokola zich een voelde met haar publiek, was de tijd aangebroken om opnieuw van ons te laten horen. Op zondag 8 oktober waren wij uitgenodigd om een gastoptreden te geven tijdens de Limburgse Koordagen in Roermond. Dit omdat wij in 2016 de titel ‘Limburg koor van Jaar’ hadden gewonnen.

De filmpjes van ons optreden staan nu op onze Jokola Facebook pagina:

 www.facebook.com/jokola.nl/ Bekijk ze snel, en geef dan ook vooral even een ‘vind ik leuk’ aan de Jokola pagina. Zo bent u meteen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Ons optreden tijdens de Limburgse koordagen voelde als een ‘upgrade’ van het Leve de Liefde concert. Jokola was weer een met Ralph, en we hebben laten zien dat we het nog in ons hebben. Het publiek was het hier loeihard mee eens. Ze klapten uitbundig na ieder nummer; en ons volledige optreden werd gecomplimenteerd met een staande ovatie. We stonden te trillen op onze benen. Wat een power, wat een gevoel! Wat zijn we blij dat we dit hebben mogen laten zien aan de gemeenschap van de Limburgse koorzang. En ‘Fix you’ was wederom een prachtige entree:

foto4

Jokola will ‘Fix You’: Soms voelt het alsof je er alleen voor staat (foto midden: Ralph onze dirigent en Rens onze djembé speler alleen op de bühne).

Maar wanneer je Jokola nodig hebt, dan zijn ze er! En zo loopt Jokola links en rechts vanuit de zaal al zingend naar onze Ralph toe.

foto5

Natuurlijk zongen we niet alleen ‘Fix you’. Ook brachten we ‘Gabriëlla’s Sang’ ten gehore, inclusief een choreografie van gebarentaal, en ‘Aanzoek zonder ringen’ van Bløf.

Foto links: Jokola met ‘Done with it’ van Kensington: ‘we wanted all in, we wanted it so’; vandaag wilde we aan het publiek laten zien dat Jokola de naam ‘Limburgs koor van het jaar 2016’ waardig was.

Foto rechts: Jokola met ‘Living on a prayer’ van Bon Jovi: so ‘we gave it a shot’, ‘we’re already half way there’!

foto6

Na het optreden kreeg Jokola een staande ovatie! Wat een geweldig compliment. En dat is nu hoe winnen voelt. We kwamen dit jaar niet voor de prijs. We kwamen om een gastoptreden te geven als koor van het jaar 2016. Maar de reactie die wij kregen van het publiek, voelde als winnen. En even waren we weer terug in 2016, daar op die bühne.

Aankomende uitvoeringen

Wilt u de kracht van Jokola voelen? Kom ons dan eens bekijken op een van onze aankomende uitvoeringen!

Kerstwereld Rolduc

Op zaterdag 9 december om 16:00 uur staat Jokola als vanouds op de Kerstwereld in de prachtige Rolduckerk te Kerkrade. Kom gezellig rondstruinen tussen de markkraampjes en bewonder de zelfgemaakte kerstdecoraties. Koud in december? Geen probleem! Deze kerstmarkt is binnen. Om de kerstsfeer compleet te maken zal Jokola optreden in de kerk.Rolduc

Optreden Bronsheim

Zaterdag 16 december om 13:30 uur treedt Jokola op in Café-Restaurant Bronsheim in Brunssum. Deze dag valt samen met ‘Kerst vier je samen’ van de gemeente Brunssum, waarbij samen met ondernemers en verenigingen een groots kerstevenement zal plaatsvinden op het Lindeplein, in het Vijverpark en in het centrum van Brunssum. Genoeg te doen voor jong en oud. Kom dus vooral even kijken naar Jokola in Bronsheim terwijl u geniet van al het moois dat Brunssum te bieden heeft.

Foto 8 Bronsheim AANGEPAST

Kerstviering met Benigna Consten

Zaterdag 23 december vanaf 19:00 uur zal Jokola samen met Benigna Consten, Gemeente Brunssum ‘Kerst vier je samen’, Scouting Brunssum en hun VredesLicht, en de kinderen van basisschool De Caleidoscoop samen kerst vieren in het licht.

Het is de dertigste viering van Benigna, en dat mag volgens haar ‘groots uitgepakt worden’.

De kerstviering ‘Kerst vier je samen in het licht’ zal plaatsvinden in de Brikke Oave in Brunssum. Koop snel uw tickets via email secretariaat@jokola.nl 

Voor volwassenen €10,00, inclusief 1 consumptie en voor kinderen van 5-12 jaar: €5,00, inclusief 1 consumptie.

foto9

Kerstmis Lambertuskerk Kerkrade

Op eerste kerstdag maandag 25 december zal Jokola om 11:00 uur de mis opluisteren in de Lambertuskerk (Kerkplein 7, 6461 EG) te Kerkrade. Vorig jaar hebben wij hier ook opgetreden en dat beviel zo goed dat we dit jaar terugkomen! Dus wilt u net als vanouds met kerst naar een mis toe? En  houdt u van authentieke kerstnummers in een modern jasje, maar ook van hedendaagse kerstliederen? Kom dan luisteren naar Jokola in Kerkrade!

Hartelijk dank voor uw steun aan Jokola en hopelijk zien wij u op een van onze volgende uitvoeringen!

Een mooi begin van 2017

2017 is net begonnen en wat kijken wij met veel plezier terug op 2016. Het jaar waarin Jokola 35 jaar bestond en zij de titel “Limburgs koor van het jaar” won!

R1

                      Dirigent Ralph Hamer met de cheque van de Limburgse Koordagen 2016

 

Wij hopen natuurlijk dat 2017 net zo’n geweldig jaar mag worden als 2016! Jokola zal komend jaar dan ook hard aan de weg timmeren om nog beter te kunnen worden. Vrijdag 6 januari zijn we na een welverdiende kerstvakantie van start gegaan met onze repetities.

Dirigent Ralph Hamer is er alweer flink op aan het ‘Hameren’ om goed naar elkaar te luisteren, onze samenklank te trainen en de syncope waarvoor we geprezen werden tijdens de Limburgse Koordagen te onderhouden en aan te scherpen. Ook komend jaar gaan we de hulp inschakelen van een zang- en/of podiumpresentatiecoach. Jokola blijft doelen voor zichzelf stellen. Zo zijn we ook bezig met een lastig a capella muziekstuk ‘La Sagrada Familia’, een muziekstuk dat in tegenstelling tot de Sagrada Familia, hopelijk wel dit jaar afkomt.

Daarnaast bestaat Jokola deze maand 36 jaar en dat moest gevierd worden. Zaterdag 14 januari 2017 hebben we eerst de mis in de kerk van Rumpen opgeluisterd. Pastoor Cordewener, een van de oprichters van Jokola en tevens erelid, heeft een inspirerende mis gegeven en ervoor gezorgd dat wij ieder nummer op ons programma, inclusief een toegift, ten gehore hebben kunnen brengen. Ieder jaar verheugen wij ons weer op zijn mooie woorden en we hopen ons jubileum nog vele jaren met hem samen te kunnen vieren.

Aansluitend hebben de leden en hun familie er een gezellige avond van gemaakt bij “Country Home Jan van Cep” in Amstenrade. Onze activiteitencommissie heeft ons wederom getrakteerd op een ‘koorbuilding’ avond die ditmaal in het teken stond van het grote Bounty-, Mars- en Snickersspel. Iedereen werd door het grabbelen in een doos met chocolade ingedeeld in een van de drie groepen (wat een lekker idee van indelen) en zoals ieder jaar waren de groepen bloedfanatiek. Een gezellige avond om het nieuwe jaar mee te starten!

a1     a2

Links: Groep Snickers heeft uiteindelijk de spellenavond gewonnen!

Rechts: de calorieën van Bounty, Mars en Snickers werden gecompenseerd door een fanatiek spelletje Twister.

 

Aankomende uitvoeringen

26 maart 2017 is de jaarlijkse korenmiddag in de Brikke Oave in Brunssum. Jokola en verschillende andere koren uit het Brunssumse zullen er een mooie, muzikale middag van maken. Wij hopen u deze middag te mogen verwelkomen van 14.00 – 17.30 uur (entree: vrije gave).

Daarnaast heeft Jokola een eigen concert in de planning. Hier zullen wij t.z.t. op terug komen wanneer er meer informatie beschikbaar is.

 

b1

 

Benoemd

Beschermheer:

Oud-Burgemeester Luc Winants

Ere lid:

Emeritus-pastoor Louis Cordewener