Concert ‘Leve de Liefde’, spanning tijdens de Limburgse Koordagen en aankomende optredens

Op zondag 24 september hield Jokola haar langverwachte concerten ‘Liefde is… /  Leve de Liefde’. Misschien bent u er ook wel bij geweest? Het was in een woord ‘prachtig’. De locatie was subliem. In de Schinvelderhoeve is gelukt wat wij ons voorgesteld hadden: een intiem concert, tussen de mensen, met een mooie afwisselde mix van lied, choreografie, gedicht, sketches en nog veel meer!

Het was met recht ‘Leve de Liefde’, met hart en ziel hebben we gezongen, uitgedragen en geleefd. Samen met het publiek. Samen, en met elkaar beleefden we de muziek en de liefde. Onder andere tijdens ‘Fix you’ van Coldplay werden wij geraakt in ons hart, en we voelden dat jullie ook geraakt werden. Het voelde overweldigend om het kaarsje, dat wij ontstoken hadden, aan jullie te mogen geven. In a hope ‘to fix you’. Het was een intense liefdesbeleving. Herinner nog even dat gevoel, wanneer u kijkt door de volgende fotoreeks:

foto1

Concert Leve de Liefde: een intiem concert, tussen de mensen.

Foto 2 WITTE ACHTERGROND

Er was een mooie variatie aan nummers, allemaal rondom het thema ‘Leve de liefde’.

We zongen voor de mensen, naar de mensen en tussen de mensen.

Heeft u de liefde ook gevoeld?

foto3

‘Yes’, wij voelden de liefde!

 

Na ons prachtige concert, waarin Jokola zich een voelde met haar publiek, was de tijd aangebroken om opnieuw van ons te laten horen. Op zondag 8 oktober waren wij uitgenodigd om een gastoptreden te geven tijdens de Limburgse Koordagen in Roermond. Dit omdat wij in 2016 de titel ‘Limburg koor van Jaar’ hadden gewonnen.

De filmpjes van ons optreden staan nu op onze Jokola Facebook pagina:

 www.facebook.com/jokola.nl/ Bekijk ze snel, en geef dan ook vooral even een ‘vind ik leuk’ aan de Jokola pagina. Zo bent u meteen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Ons optreden tijdens de Limburgse koordagen voelde als een ‘upgrade’ van het Leve de Liefde concert. Jokola was weer een met Ralph, en we hebben laten zien dat we het nog in ons hebben. Het publiek was het hier loeihard mee eens. Ze klapten uitbundig na ieder nummer; en ons volledige optreden werd gecomplimenteerd met een staande ovatie. We stonden te trillen op onze benen. Wat een power, wat een gevoel! Wat zijn we blij dat we dit hebben mogen laten zien aan de gemeenschap van de Limburgse koorzang. En ‘Fix you’ was wederom een prachtige entree:

foto4

Jokola will ‘Fix You’: Soms voelt het alsof je er alleen voor staat (foto midden: Ralph onze dirigent en Rens onze djembé speler alleen op de bühne).

Maar wanneer je Jokola nodig hebt, dan zijn ze er! En zo loopt Jokola links en rechts vanuit de zaal al zingend naar onze Ralph toe.

foto5

Natuurlijk zongen we niet alleen ‘Fix you’. Ook brachten we ‘Gabriëlla’s Sang’ ten gehore, inclusief een choreografie van gebarentaal, en ‘Aanzoek zonder ringen’ van Bløf.

Foto links: Jokola met ‘Done with it’ van Kensington: ‘we wanted all in, we wanted it so’; vandaag wilde we aan het publiek laten zien dat Jokola de naam ‘Limburgs koor van het jaar 2016’ waardig was.

Foto rechts: Jokola met ‘Living on a prayer’ van Bon Jovi: so ‘we gave it a shot’, ‘we’re already half way there’!

foto6

Na het optreden kreeg Jokola een staande ovatie! Wat een geweldig compliment. En dat is nu hoe winnen voelt. We kwamen dit jaar niet voor de prijs. We kwamen om een gastoptreden te geven als koor van het jaar 2016. Maar de reactie die wij kregen van het publiek, voelde als winnen. En even waren we weer terug in 2016, daar op die bühne.

Aankomende uitvoeringen

Wilt u de kracht van Jokola voelen? Kom ons dan eens bekijken op een van onze aankomende uitvoeringen!

Kerstwereld Rolduc

Op zaterdag 9 december om 16:00 uur staat Jokola als vanouds op de Kerstwereld in de prachtige Rolduckerk te Kerkrade. Kom gezellig rondstruinen tussen de markkraampjes en bewonder de zelfgemaakte kerstdecoraties. Koud in december? Geen probleem! Deze kerstmarkt is binnen. Om de kerstsfeer compleet te maken zal Jokola optreden in de kerk.Rolduc

Optreden Bronsheim

Zaterdag 16 december om 13:30 uur treedt Jokola op in Café-Restaurant Bronsheim in Brunssum. Deze dag valt samen met ‘Kerst vier je samen’ van de gemeente Brunssum, waarbij samen met ondernemers en verenigingen een groots kerstevenement zal plaatsvinden op het Lindeplein, in het Vijverpark en in het centrum van Brunssum. Genoeg te doen voor jong en oud. Kom dus vooral even kijken naar Jokola in Bronsheim terwijl u geniet van al het moois dat Brunssum te bieden heeft.

Foto 8 Bronsheim AANGEPAST

Kerstviering met Benigna Consten

Zaterdag 23 december vanaf 19:00 uur zal Jokola samen met Benigna Consten, Gemeente Brunssum ‘Kerst vier je samen’, Scouting Brunssum en hun VredesLicht, en de kinderen van basisschool De Caleidoscoop samen kerst vieren in het licht.

Het is de dertigste viering van Benigna, en dat mag volgens haar ‘groots uitgepakt worden’.

De kerstviering ‘Kerst vier je samen in het licht’ zal plaatsvinden in de Brikke Oave in Brunssum. Koop snel uw tickets via email secretariaat@jokola.nl 

Voor volwassenen €10,00, inclusief 1 consumptie en voor kinderen van 5-12 jaar: €5,00, inclusief 1 consumptie.

foto9

Kerstmis Lambertuskerk Kerkrade

Op eerste kerstdag maandag 25 december zal Jokola om 11:00 uur de mis opluisteren in de Lambertuskerk (Kerkplein 7, 6461 EG) te Kerkrade. Vorig jaar hebben wij hier ook opgetreden en dat beviel zo goed dat we dit jaar terugkomen! Dus wilt u net als vanouds met kerst naar een mis toe? En  houdt u van authentieke kerstnummers in een modern jasje, maar ook van hedendaagse kerstliederen? Kom dan luisteren naar Jokola in Kerkrade!

Hartelijk dank voor uw steun aan Jokola en hopelijk zien wij u op een van onze volgende uitvoeringen!