Over ons – Jokola

Jokola is een gemengd popkoor uit Brunssum, Zuid-Limburg, dat bekend staat om zijn enthousiaste en frisse uitstraling. Het koor is in 1981 opgericht als jongerenkoor en staat vandaag de dag open voor iedereen die van samen zingen en gezelligheid houdt. Jokola heeft in de loop der jaren een groot en afwisselend repertoire opgebouwd met nummers van o.a. Queen, Bon Jovi, Adèle, Coldplay, Bløf, Kensington en Pentatonix. Ook is er een uitgebreid kerstrepertoire.

Het koor telt op dit moment rond de 50 leden en staat onder leiding van dirigent en pianist Ralph Hamer. Vrijwel de meeste vijf- en zesstemmige arrangementen komen van zijn hand.

Jokola treedt meerdere keren per jaar op: tijdens missen en vieringen in verpleeg- en verzorgingshuizen, op concerten en koordagen. De doelstelling van het koor is om met plezier uitdagende stukken te zingen en deze met bijpassende choreografieën aan het publiek over te brengen. Jokola zoekt altijd naar nieuwe uitdagingen om zichzelf naar een hoger niveau te tillen en neemt graag deel aan korenfestivals met wedstrijdelement en koorscholingen.

In 2016 heeft Jokola de titel “Limburgs koor van het jaar” gewonnen tijdens de Limburgse Koordagen in Roermond. In 2018 werd Jokola het beste koor op korenfestival De Fendert zingt in Zevenbergen en in 2019 ging het koor er met de winst in de categorie Grote koren vandoor, eveneens tijdens de Limburgse Koordagen. In 2023 is Jokola vanuit het VNK benoemd tot Inspiratiekoor 2023! Jokola is erg trots op deze titel en hoopt in de toekomst nog meer mensen te inspireren. 

Jokola repeteert normaliter op vrijdagavond van 19:45 uur tot 21:45 uur in het Parochiehuis op de Langenberg, gelegen aan de Rembrandtstraat 1a in Brunssum.