Logo NKF

Jokola in een nieuwe jas

Nieuwe WebsiteHet heeft even geduurd, maar nu is hij er, de vernieuwde website die beter geschikt is voor het gebruik op je tablet of smartphone.

Nu kun je dus overal en altijd beschikken over het laatste Jokola nieuws.

 

We hopen op vele website bezoekers waaronder onze leden, familie, vrienden en overige Jokola-fans.

 

Groet, de webcommissie

Winning team Jokola op Limburgse Koordagen: ‘This is us’


NKF_2019

Op zondag 6 oktober, rond de klok van 17:30 uur, is het zover. Na ruim een jaar keihard repeteren mag Jokola eindelijk de Queen-medley Remastered, Don’t worry about me en This is me ten gehore brengen op het podium van het Open Limburgs Korenfestival in Roermond met als inzet: meer punten behalen dan op het OLK in 2016. Opnieuw ‘Limburgs koor van het jaar’ worden en het felbegeerde ticket voor de NKF-finale in de wacht slepen, zou natuurlijk leuk zijn, maar lijkt door het sterke deelnemersveld haast onmogelijk. De lat ligt alsnog erg hoog, maar de weg naar het eindresultaat, Afdelingswinnaar Grote koren in categorie A, gaat niet over rozen.

Het instuderen van de noten en de verschillende partijen is natuurlijk stap één, maar de stukken mooi kunnen zingen is niet genoeg; minstens zo belangrijk is het om de tekst en de emotie aan het publiek én jury te vertellen. We want it all, dus hard aan de slag met tekstbeleving, uitspraak en dynamiek. Een flinke kluif, helemaal wanneer daar op een gegeven moment ook nog de choreografieën bijkomen. Uit het hoofd zingen, de inhoud van de tekst via mimiek en dynamiek proberen over te brengen en daarbij met ongeveer 50 koorleden synchroon bewegen: het is regelmatig behoorlijk pittig!