Vrijetijd Ralph Over ons – Dirigent

 

Sinds 2005 staat Jokola onder de enthousiaste leiding van dirigent/pianist Ralph Hamer.
Ralph heeft gestudeerd aan de conservatoria van Enschede en Maastricht en is afgestudeerd als Bachelor of Music in Education. Hij is sinds 2004 werkzaam als muziek- en ckv-docent in het voortgezet onderwijs.

Naast Jokola is hij sinds september 2018 ook dirigent van Jeugdkoor De pareltjes uit Brunssum. Beide koren treden regelmatig samen op.

Ralph schrijft vrijwel alle arrangementen voor Jokola zelf en deze worden met de jaren steeds uitdagender. Inmiddels zingt het koor naast (standaard) vijfstemmig steeds vaker ook zesstemmige stukken. Tijdens het korenfestival De Fendert zingt in 2018 heeft hij trots een eervolle vermelding voor zijn bijzondere arrangementen in ontvangst mogen nemen.

Tijdens de repetities werkt Ralph veel aan dynamiek en frasering en door zijn dubbelrol als dirigent/pianist kan hij deze beide elementen tijdens uitvoeringen optimaal sturen. Boven alles weet hij altijd een hoge mate van energie in het koor te krijgen en dat is een kenmerk waar we als Jokola graag om bekend staan!