Vrijetijd Ralph

 

Sinds januari 2005 staat Jokola onder de enthousiaste leiding van dirigent/pianist Ralph Hamer.

In de circa 1,5 jaar daarvoor was Ralph al onze pianist en toen onze toenmalige dirigent  Leon Dijkstra ons koor in 2005 verliet heeft Ralph daar het dirigentschap van Jokola aan toegevoegd.

Deze combinatierol is Ralph op het lijf geschreven. Ralph heeft in totaal 5 jaar gestudeerd aan de conservatoria van Enschede en Maastricht en is afgestudeerd Bachelor of Music in Education: kort gezegd muziekdocent.

Sinds 2004 is Ralph werkzaam als muziek- en ckv-docent in het voortgezet onderwijs (momenteel aan het Romboutscollege in Brunssum).

Ralph schrijft alle arrangementen voor Jokola zelf en deze worden met de jaren steeds uitdagender. Inmiddels zingt Jokola zelfs stukken 7-stemmig. Daarnaast werkt Ralph veel aan dynamiek en frasering en door zijn dubbelrol als dirigent/pianist kan hij deze beide elementen ook door zijn pianospel tijdens uitvoeringen optimaal sturen.

Boven alles bereiken we samen met Ralph tijdens onze uitvoeringen een hoge mate van ENERGIE en dat is een kenmerk waar we als Jokola graag om bekend staan...!!!